Utrechts Requiem: Kanaries

Je kent misschien wel iemand die ’het niet meer trekt’. Iemand met een burn-out, paniekstoornissen of die het op een andere manier moeilijk vindt om mee te doen. Of herken je dit zelf?

Sommige mensen zijn gevoeliger voor de manier waarop wij de samenleving hebben ingericht. Als zij uitvallen is het misschien eens tijd om je achter de oren te krabben. Welk verhaal vertellen zij, wat betekent dat voor onze samenleving en hoe draag ik er zelf aan bij? Net als kanaries in de kolenmijn, zijn het deze mensen die ons waarschuwen. Vroeger namen mijnwerkers een kanarie mee de diepte in, als waarschuwing: de kanarie viel om als er giftige stoffen vrijkwamen. Zo wisten de mijnwerkers dat ze gevaar liepen.

Stichting Utrechts Requiem speelt Kanaries. Tijdens Kanaries gaan we luisteren naar zes mensen met een pittige geschiedenis. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. De première is op 10 november in de Bibliotheek Neude en de tournee – van meer dan 20 voorstellingen – sluit af met twee concerten in TivoliVredenburg op 31 maart.

Samenwerking

De bovenstaande tekst is afkomstig van Stichting Utrechts Requiem. De voorstelling is geen reguliere Stut-productie maar een samenwerking vanuit de stichting. De spelers repeteren bij Stut en als je kijkt naar de vorm en inhoud van de voorstelling, herken je daar Stut ook in. Genoeg aanknopingspunten om hem dus ook in onze agenda te zetten!

De andere samenwerkingspartners zijn Lister en Kunstenhuis Idea.
De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Gemeente Utrecht.

Alle info, ook over de tourdata en de kaartverkoop vind je op de site van Utrechts Requiem.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.