De Bouwplaats

Expertiseoverdracht

Communitytheater is een aparte tak van sport. Het vereist van een theatermaker naast specifieke artistieke deskundigheid ook allerlei sociale competenties. Het gaat om expertise die je niet altijd tijdens een kunstvakopleiding opdoet. Om ervoor te zorgen dat communitytheater zich als genre blijft ontwikkelen en wordt gedragen door vakkundige makers, investeren wij in expertiseoverdracht. Dit doen wij door (toekomstige) communitymakers scholing, experimenteerruimte, workshops en stageplekken aan te bieden. 

Stut heeft Jong Talent projecten met bijvoorbeeld de HKU en een 2-jarig jonge makers traject. Voor professionals van verschillende disciplines heeft Stut een Bouwplaats Professionals: een experimenteerruimte om sociaal artistiek werken met elkaar te delen.

 

Workshops en projecten

We bieden niet alleen ontwikkelruimte. Verschillende opleidingen vragen ons regelmatig om onze expertise met ze te delen. We geven dan ook gastlessen en lezingen op scholen in heel Nederland. Eerder deden we dat voor onder andere: Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, NHL Steden Theater, ROC Creative College en MBO Utrecht. Ook belangstelling? Mail ons via info@stut.nl

 

 

Stageplaatsen

Stut heeft regelmatig ruimte voor stagiaires van verschillende disciplines. Informeer via info@stut.nl naar de mogelijkheden.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.