De Bouwplaats

Expertiseoverdracht

Community theater is een aparte tak van sport. Het vereist van een theatermaker naast specifieke artistieke deskundigheid ook een scala sociale competenties. Het gaat om expertise die je niet altijd tijdens een kunstvakopleiding opdoet. Om ervoor te zorgen dat community theater zich als genre blijft ontwikkelen en wordt gedragen door vakkundige makers, investeren wij in expertiseoverdracht. Dit doen wij door (toekomstige) community makers scholing, experimenteerruimte, workshops en stageplekken aan te bieden. 

Stut heeft Nieuwe Makers projecten met de HKU en een tweejarig Nieuwe Makers traject in samenwerking met Café Theater Festival. Voor professionals van verschillende disciplines heeft Stut de Bouwplaats Makers: een experimenteerruimte om sociaal artistiek werken met elkaar te delen, nieuwe vormen van verhalen verzamelen en vertellen te bedenken en manieren uitvinden om theater toegankelijker te maken.

 

 

Workshops en projecten

We bieden niet alleen ontwikkelruimte. Verschillende opleidingen vragen ons regelmatig om onze expertise met ze te delen. We geven dan ook gastlessen en lezingen op scholen in heel Nederland. Eerder deden we dat voor onder andere: Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, NHL Steden Theater, ROC Creative College en MBO Utrecht. Ook belangstelling? Mail ons via info@stut.nl.


Stageplaatsen

Stut heeft regelmatig ruimte voor stagiaires van verschillende disciplines. Informeer via info@stut.nl naar de mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.