Onbeperkt Theater

Stut werkt samen

Stut werkt op het snijvlak van cultuur en welzijn. We vinden het belangrijk om theater, kunst en cultuur in te zetten bij het ondersteunen van een mentaal gezonde samenleving waarin we elkaars perspectief leren begrijpen. Onze activiteiten zijn gericht op ontmoeting, verbinding, bespreekbaar maken en begrip kweken.

Onze partners zijn maatschappelijke organisaties, welzijns- en zorginstellingen. We ontwikkelen samen projecten of werken in opdracht op een speciaal thema. Zo hebben we in 2022 tijdens de maand van de LVB samen met de Wilg korte theatervoorstellingen op locatie gemaakt. Een ander voorbeeld zijn de theatergroepen in samenwerking met Lister en Plan Einstein. We werkten samen met Straatnieuws voor de grote voorstelling van 2022, Straatslim. Kijk bij de voorstellingen in ons archief (scroll naar beneden) voor andere voorbeelden van samenwerkingen die Stut heeft gehad in al bijna 45 jaar!

Radio Einstein

Voor Plan Einstein doen we elk jaar diverse projecten onder de naam van Radio Einstein. Radio Einstein maakt een podcast met en over (ex-)bewoners van het AZC in Utrecht. Er zijn meerdere thematische series gelanceerd en er komen steeds nieuwe afleveringen en series bij. De podcastserie Het Cadeau wordt door vakgenoten goed gewaardeerd. Meer daarover op de website. 

Het nieuwe project voor 2023 is “Nederland door andere Ogen” waarbij een aantal nieuwkomers een week live radio gaat maken op locatie in Utrecht. We doen dit in samenwerking met de Voorkamer en Stranded FM. Hou onze socials in de gaten voor het laatste nieuws hiervoor.

Behalve de podcast hebben we activiteiten op de verschillende locaties van het AZC, zoals de Haydnlaan, Pahud en het Starlodge Hotel. 

Werk in opdracht

Stut wordt regelmatig gevraagd om workshops, lezingen, theatrale presentaties etc. te verzorgen. Zo komen we langs op scholen, bij conferenties, jubileumvieringen en noem maar op. We genieten erg van deze uitdagende projecten en leveren altijd maatwerk.
Neem voor meer informatie contact op met zakelijk leider Mariska Minnen via mariska@stut.nl of 030 2311801.

 

-> Hieronder vind je een korte film over hoe inzet van theater kan helpen bij ondersteuning van mentale gezondheid, sociale en maatschappelijke participatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.