Professionals Ontwikkeltraject

Stut Professionals Ontwikkeltraject 

Stut wil ervoor zorgen dat community theater als genre zich blijft ontwikkelen en wordt gedragen door vakkundige makers. Met het oog op toekomstige (theater)projecten is het belangrijk dat wij meerdere makers aan ons kunnen verbinden die zich thuisvoelen bij de Stut-methode. Daarom is het Stut Professionals Ontwikkeltraject gestart, een eenjarig leer- en uitwisselingsprogramma voor community-theatermakers.

Tijdens het Stut Ontwikkeltraject wisselen de makers ervaringen uit en onderzoeken ze (nieuwe) vormen waarmee ze persoonlijke verhalen kunnen ophalen en artistiek vertalen. Daarnaast bestaat het programma uit inspirerende gastworkshops die input leveren voor de uitdagingen die makers van een community-theatervoorstelling tegenkomen.

Voor wie is het Stut Professionals Ontwikkeltraject?

Het Stut Ontwikkeltraject is bedoeld voor professionele makers die al werkervaring hebben op het gebied van communitytheater of werkervaring die hieraan gerelateerd is. We zijn op zoek naar makers die al meters gemaakt hebben en die op zoek zijn naar een kans om zich verder te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Naast theatermakers zijn ook andere disciplines welkom, mits de discipline een participatief karakter heeft.

Programma Stut Professionals Ontwikkeltraject

Het traject biedt ontwikkel- en experimenteerruimte. Het programma bestaat onder andere uit:

  • gastworkshops, onder andere een workshop over de geschiedenis van het communitytheater en workshops Intercultureel communiceren en Interviewtechnieken

  • experimenten met verschillende vormen waarmee je persoonlijke verhalen kunt ophalen en artistiek kunt vertalen

  • het gezamenlijk bezoeken van (community)theatervoorstellingen en hierop reflecteren

  • casuïstiek, het behandelen van voorbeelden uit de praktijk van een community-theatermaker

Achter de knop vind je een interview met artistiek leider Lilian Vis Dieperink over het Professionals Ontwikkeltraject.

Het Ontwikkeltraject in 2023

De makers in het Ontwikkeltraject blijven zichzelf en elkaar inspireren door viermaal per jaar twee dagen bij elkaar te komen. Elk van hen host een tweedaagse en zo dragen ze expertise aan elkaar over. In 2023 komen er onderdelen bij waarmee we de makers trainen op onder andere manieren van communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking en het werken met mensen met een ernstig psychiatrische achtergrond. Deze gastlessen en trainingen organiseren we om onze activiteiten nog toegankelijker te maken.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.