Professionals Ontwikkelprogramma

Stut Professionals Ontwikkeltraject | november 2021

Stut wil ervoor zorgen dat het community theater genre zich blijft ontwikkelen en gedragen wordt door vakkundige makers. Daarom is in november 2021 het Stut Professionals Ontwikkeltraject gestart, een eenjarig leer- en uitwisselingsprogramma voor community theatermakers. Tijdens het Stut Ontwikkeltraject wisselen de makers ervaringen uit en worden (nieuwe) vormen onderzocht waarmee persoonlijke verhalen opgehaald en artistiek vertaald kunnen worden. Daarnaast bestaat het programma uit inspirerende gastworkshops die input leveren voor de uitdagingen die makers tijdens het maken van een community theater voorstelling tegenkomen.

Voor Stut is het voor verschillende (theater)projecten in de toekomst van belang om meerdere makers aan zich te kunnen verbinden die zich thuis voelen bij de Stut methode.

Voor wie is het Stut Professionals Ontwikkeltraject?
Het Stut Ontwikkeltraject is bedoeld voor professionele makers die al werkervaring hebben op het gebied van community theater of werkervaring die hieraan gerelateerd is. We zijn op zoek naar makers die al meters gemaakt hebben en die nu op zoek zijn naar een kans om zich verder te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Naast theatermakers zijn ook andere disciplines welkom, mits de discipline een participatief karakter heeft. 

Programma Stut Professionals Ontwikkeltraject
Het traject biedt ontwikkel- en experimenteerruimte. Het programma bestaat onder andere uit:
– gastworkshops, onder andere een workshop over de geschiedenis van het community theater en workshops intercultureel communiceren en interviewtechnieken
– experimenten met verschillende vormen waarmee je persoonlijke verhalen op kan halen en artistiek kan vertalen. 
– het gezamenlijk bezoeken van (community) theatervoorstellingen en hier op reflecteren
– casuïstiek, het behandelen van voorbeelden uit de praktijk van een community theatermaker

Lees hier een interview met artistiek leider Lilian Vis Dieperink over het Professionals Programma.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.