Professionals Ontwikkelprogramma

Stut Ontwikkeltraject | november 2021

Stut wil ervoor zorgen dat het community theater genre zich blijft ontwikkelen en gedragen wordt door vakkundige makers. Daarom starten wij in najaar 2021 het Stut Ontwikkeltraject, een eenjarig leer- en uitwisselingsprogramma voor community theatermakers. Tijdens het Stut Ontwikkeltraject wisselen de makers ervaringen uit en worden (nieuwe) vormen onderzocht waarmee persoonlijke verhalen opgehaald en artistiek vertaald kunnen worden. Daarnaast bestaat het programma uit inspirerende gastworkshops die input leveren voor de uitdagingen die je tijdens het maken van een community theater voorstelling tegenkomt.

Voor Stut is het voor verschillende (theater)projecten in de toekomst van belang om meerdere makers aan zich te kunnen verbinden die zich thuis voelen bij de Stut methode.

Voor wie is het Stut Ontwikkeltraject?
Het Stut Ontwikkeltraject is bedoeld voor professionele makers die al werkervaring hebben op het gebied van community theater of werkervaring die hieraan gerelateerd is. We zijn op zoek naar makers die al meters gemaakt hebben en die nu op zoek zijn naar een kans om zich verder te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Naast theatermakers zijn ook andere disciplines welkom, mits de discipline een participatief karakter heeft. Je hebt een kunstvakopleiding afgerond of je hebt inmiddels zoveel meters gemaakt dat je jezelf professional kan noemen. Je bent bereid om nieuwe werk- en denkwijzen uit te proberen en je hebt affiniteit met  de doelgroep van Stut. Je voelt   een belang om de schoonheid van community theater verder te onderzoeken en bij te dragen aan de ontwikkeling hiervan. Je bent bereid om je eigen expertise te delen met vakgenoten.

Programma Stut Ontwikkeltraject
Het traject biedt ontwikkel- en experimenteerruimte. Je gaat met vakgenoten de vloer op en werkt ervaringsgericht. Het programma bestaat onder andere uit:
– gastworkshops, onder andere een workshop over de geschiedenis van het community theater en workshops intercultureel communiceren en interviewtechnieken
– experimenten  met verschillende vormen waarmee je persoonlijke verhalen op kan halen en artistiek kan vertalen. We gaan zowel met elkaar de vloer op, als met spelers uit de Stut community.
– het gezamenlijk bezoeken van (community) theatervoorstellingen en hier op reflecteren
– casuïstiek, het behandelen van voorbeelden uit de praktijk van een community theatermaker

Praktisch
Het Stut Ontwikkeltraject start in november 2021 en eindigt in juli 2022. Het programma bestaat uit één opleidingsmoment per maand: zes keer een dag (een vrijdag) en drie keer een tweedaagse (vrijdag en zaterdag). Ook moet je rekening houden met een dag zelfstudie per maand. Het  traject is gratis. Er vindt een selectie plaats in september, om zo de meest passende kandidaten te selecteren. Het streven is een diverse groep makers samen te stellen, met verschillen in sociale/culturele achtergrond en een mix aan disciplines. 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan het Ontwikkeltraject van Stut Theater, stuur dan voor 6 september naar vacature@stut.nl:
– een motivatiebrief (wat kom je brengen, wat kom je halen)
– een CV
– informatie over je artistieke werk: tekst, foto’s, linkjes naar beeldmateriaal et cetera

Voor meer informatie kun je contact opnemen met artistiek leider Lilian Vis Dieperink via lilian@stut.nl of 030 -231 18 01.


Lees hier de vacature Stut Ontwikkeltraject 2021-2022

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.