#3 Locaties

 
Eros Chien

Theatermaker & Musician

Eros Chien is een Taiwanese kunstenaar met wortels in theater en hedendaagse kunst. Sinds 2015 gevestigd in Nederland, heeft hij zijn passie gevonden in de artistieke praktijk binnen het gemeenschap en het sociaal betrokken domein.

2
 
Eros: “De Bouwplaats is voor mij een reflectie op een creatief proces met uitdagingen. Ik ontmoette verschillende creatieven met verschillende spelers met verschillende omstandigheden en thema’s. 

De belangrijkste kernvraag voor mij in de context is om na te gaan wat theater kan zijn (in de context van gemeenschapskunst) en het idee van toegankelijkheid/participatie. Kunnen we een ander soort toegankelijkheid bereiken via sensualiteit en gevoelens, zonder uitleg? Door een andere lens wil ik de mogelijkheden blijven verkennen met deze creatieve zielen.

Het filmpje hier probeert het proces van de makersdag in mijn eigen ervaring vast te leggen. Geïnspireerd door Maya Deren omvat het het gevoel van instinctieve verkenning, het verlaten van de comfortzone en het (her)focussen van de gebruikelijke blik op het gewone.”

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.