Studio Stut

Studio Stut is het culturele programma van Stut Theater in ZIMIHC theater Stefanus. Studio Stut is theater, dans, cabaret en muziek. Studio Stut is context, interviews, achtergrond, sprekers en gesprekken. Studio Stut is Theater & Alles!

Hieronder vind je aanstaande en afgelopen voorstellingen. Kijk vooral rond.

Korte voorstelling ‘Tussenthuis’ en Oogstfeestdiner

25 september 2022​

Op welke grond ben je thuis? Is dat de grond waarop je geboren bent? Of is thuis niet een plek, maar voel je je vooral thuis als je mensen om je heen hebt van wie je houdt? Of als je je gezien voelt? Met deze vragen gingen 16 Utrechters, van jong tot oud en met allerlei soorten achtergronden, de vloer op. Je ontmoet ze in de korte voorstelling Tussenthuis, waarin ze hun eigen persoonlijke verhaal delen. De 16 Utrechters zijn allemaal op zoek naar thuis, maar zitten voorlopig nog samen vast in het Tussenthuis.

 

Na de voorstelling kun je aanhaken bij het Oogstfeest. Aan een lange eettafel midden in Overvecht eet je een heerlijke maaltijd met ingrediënten uit Overvechtse grond. Want wat zorgt in de meeste culturen nu voor een groter thuisgevoel dan eten?

In de verte zie je de top al, maar met elke stap die je zet lijkt de afstand langer.
Hoeveel rivieren moet je nog over?
Hoeveel bergen kan je nog aan?
Het is vallen,
Het is opstaan,

Uitgeput kom je aan bij je tussenthuis.
De nacht wacht en het kampvuur brandt.
Hoe lang zou het nog duren voordat je thuis bent?”

Tijdschema
16.00 uur: Korte voorstelling Tussenthuis in ZIMIHC Stefanus
17.00 uur: Inloop Oogstfeestdiner op Carnegiedreef (tot +/- 19.00 uur)

Credits Tussenthuis
Spelers: Annelies, Anton, Corrie, Danielle, Els, Hamid, Heleen, Ilhami, Karin, Margriet, Marcel, Ricardo, Sharsell, Sofie, Tonnie en Pieter-Paul
Regie en concept: Linde Baaijens
Muziek en concept: Sam Haug
Tekstbijdragen: Anne Hogewind
Vormgeving: Geertje Geurtsen
Flyerbeeld: Linde Baaijens
Grafisch ontwerp en pr: Ineke Buijs

Prijzen
Voorstelling: 5 euro
Combi-deal: voorstelling + oogstfeest diner: 7,50 euro
Combi-deal: voorstelling + oogstfeest diner + bijdrage voor iemand met kleine portemonnee: 10 euro

Wil je alleen naar het Oogsfeestdiner? Ga dan naar deze webpagina.

Thuis

AFGELAST IN VERBAND MET DE CORONA MAATREGELEN

 

Theater & Muziek tijdens een 3 gangen menu

Thuis. Wat betekent dat voor jou?

In de New Year’s Special van Studio Stut zijn drie spelersgroepen, bestaande uit nieuwkomers en wijkbewoners, met deze vraag aan de slag gegaan. Je thuis voelen, je welkom voelen is niet voor iedereen hetzelfde en al helemaal niet altijd vanzelfsprekend. Wat hebben mensen nodig om zich thuis te voelen? Hoe is dat in een nieuw land? Persoonlijke verhalen worden visueel verbeeld tijdens het Language no problem programma van ‘Thuis’. Verhalen die raken, verhalen om te lachen en om te delen. Korte theaterstukjes en livemuziek van Catching Cultures Orchestra.

Theater & Eten

De New Year’s Special is een theater & muziek middagprogramma tijdens een heerlijk 3 gangen menu. Geniet van smaakvolle gerechten in een sfeervolle omgeving!

Bijzonder project met nieuwkomers & wijkbewoners

Voor deze New Years Special van Studio Stut zijn 3 nieuwe groepen in november begonnen met repeteren: deelnemers van Queridon Taal & Horeca, een combinatiegroep van Oog in Al wijkbewoners en AZC bewoners, en een Overvechtse vrouwengroep. Zij zijn aan de slag gegaan met het thema ‘Thuis’.

De aanleiding is de 900 jaar Utrecht viering met de slogan ‘Stad zonder muren’, een stad waar iedereen zich welkom voelt en er aandacht is voor alle groepen. Stut werkt in de basis met groepen die niet automatisch kunnen meedraaien in de Nederlandse maatschappij. 

Language no problem

Omdat we ‘Thuis’ toegankelijk en laagdrempelig willen maken voor iedereen, is het hele programma Language no problem. 

 

Programma

Zaterdag 29 & Zondag 30 januari 
13.30 deur open
14.00 start programma
16.00 einde (maximale eindtijd)

Locatie 

ZIMIHC theater Stefanus, BrazilIëdreef 2, Overvecht

Prijzen
€15 | €20,- | €25 (€20,- + €5 Toegift) Tickets via de Ticketshop of bel naar 030 231 18 01.

Stut heeft betalen-naar-draagkracht. Een regulier ticket is €20,-. Meer of minder te besteden? Kies één van de andere opties. Cultuur is voor iedereen! Op dit moment geen geld voor theater? Mail naar manon@stut.nl of bel naar 030 231 19 01, dan komen we er uit.

CONFETTI

De seizoensopening van Studio Stut!

Twee dagen Studio Stut! Deze feestelijke tweedaagse editie heet dan ook CONFETTI! Zaterdag 30 en zondag 31 oktober heeft Studio Stut een programma met twee voorstellingen, live muziek, een theaterworkshop, hapjes, drankjes & gezelligheid! Stut maakt theater over uiteenlopende onderwerpen, met een diversiteit aan mensen. Dit laten we zien met twee voorstellingen van eigen makelij tijdens CONFETTI. StutOpen & StutKoor zijn onder leiding van regisseur Elke Steenstra en dirigent Sam Haug een spannende samenwerking aangegaan in de muzikale voorstelling ‘PLU’. Vanuit het Jong Talent programma van Stut heeft maker Anne Meffert de voorstelling ‘The Random People’ gemaakt. Twee totaal verschillende voorstellingen op 30 & 31 oktober!

 

PLU

Als het niet lukt wat je nu doet en je bedoelt het nog zo goed
Begin gewoon opnieuw!

Zit je al uren aan je haar en zit het nog steeds net zo raar?

Begin gewoon opnieuw!

Of ga je met iemand in zee en was dat niet zo’n goed idee?

Begin gewoon opnieuw!

StutOpen & StutKoor spelen ‘PLU’, een beeldende en muzikale voorstelling, vertrokken vanuit de vraag: wat was voor jou een nieuw begin? Ontroerende verhalen, grappige verhalen, pijnlijke verhalen, verhalen over vechten tegen de regen en het durven toelaten van zonneschijn. Los van elkaar zijn de groepen begonnen met repeteren, om dit later samen te brengen in deze spetterende voorstelling!

 

 

The Random People

Wat zou je anders doen als je de kans kreeg?

Tijdens het spelen van haar monoloog wordt actrice Remy Meeuwsen door schrik overvallen wanneer een onbekende vrouw het podium opkomt. Dit gebeurde in mei 2020. Nu kijken regisseur Anne Meffert en Remy Meeuwsen met verbazing terug naar hoe ze daar toen mee zijn omgegaan. In het theater proberen ze met de hulp van ‘random’ vrouwen Els Supusepa en Zeliha Yurt het plot verschillende wendingen te geven.

 

Programma

Zaterdag 30 oktober
18.30 ontvangst
19.00 PLU
19.40 pauze
20.00 The Random People
20.45 bar foyer open, spelactiviteiten & live muziek
21.00 korte theaterworkshop in de theaterstudio van Stut (voor de liefhebber!)

Zondag 31 oktober 
13.30 ontvangst
14.00 PLU
14.40 pauze
15.00 The Random People
15.45 bar foyer open, spelactiviteiten & live muziek
16.00 korte theaterworkshop in de theaterstudio van Stut (voor de liefhebber!)

Locatie
ZIMIHC theater Stefanus, BrazilIëdreef 2, Overvecht

Prijzen
€7,50 | €10,- | €12,50 (€10,- + €2,50 Toegift) Tickets via de Ticketshop of bel naar 030 231 18 01.

Stut heeft betalen-naar-draagkracht. Een regulier ticket is €10,-. Meer of minder te besteden? Kies één van de andere opties. Cultuur is voor iedereen! Op dit moment geen geld voor theater? Mail naar manon@stut.nl of bel naar 030 231 19 01, dan komen we er uit.

 

 
Meedoen met StutOpen? Kom een keer langs voor gratis theater- en muziekles!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.