Soms moet iets stuk om door te kunnen bouwen. Of om opnieuw te kunnen beginnen. Tijdens STUK MAKEN onderzoeken makers en spelers het breekpunt.

STUK MAKEN is een locatietheater festijn met performances en theaterinterventies. Een oude kwekerij aan de Gageldijk is het decor van 7 t/m 12 oktober. Community art makers en spelers die deelnemen vanuit diverse sociale organisaties maken theaterperformances vanuit de vraag:

Wat wil jij stukmaken?
Het beeld dat anderen over je hebben? Hoe de maatschappij jou ziet? De toxic gedachten in je hoofd? De afwas?

Met humor, emotie en nieuwsgierigheid gaan makers en spelers in co-creatie als Stukmakers het theaterexperiment aan. Theater waarin verschillende perspectieven vertolkt worden, met stemmen die vaak ongehoord blijven. Waargebeurd theater op basis van persoonlijke verhalen. Theater waar de rol van het publiek radicaal verschuift van toeschouwer naar participant, en onderdeel wordt van het verhaal. Waarin alles bevraagd wordt en niets onbesproken blijft.

Vier korte interdisciplinaire performances van vier theatermakerduo’s en het tweeluik Groot en Onzichtbaar van regisseur Lilian Vis Dieperink (Artistiek Leider Stut) hebben hun première op STUK MAKEN. En er is friet.

 

Kaartverkoop in de Ticketshop start 1 september!

De Bouwplaats – Theaterduo’s 

interdisciplinaire theaterperformances

Van februari tot en met september zijn acht community arts makers van verschillende disciplines met elkaar gaan experimenteren in Stuts professionals traject De Bouwplaats. Een plaats voor uitwisseling en co-creatie met als doel: nieuwe vormen om persoonlijke verhalen te vertalen naar de vloer, om zo meer impact te creëren. 

Tijdens STUK MAKEN maken zij in duo’s met deelnemers van onder andere ADSU, Wij3.0 en SOLGU in vier dagen een performance. Wat het wordt? Dat gaan we zien op 11 & 12 oktober!

Nieuwsgierig naar de Bouwplaats? Kijk hier!

Groot en Onzichtbaar 

Tweeluik experimenteel theater

In Het tweeluik Groot en Onzichtbaar staat ‘stuk’ centraal. Stuk zijn, het label stuk krijgen…stuk is kapot maar hoe word je weer heel?

Regisseur Lilian Vis Dieperink werkt sinds maart wekelijks samen met een vaste groep spelers verdeeld in een aantal blokken. Elk blok heeft zij samengewerkt met een maker uit de Bouwplaats Makers met een andere discipline: schrijven, vormgeving en dans. 

Zij hebben de grenzen opgezocht in hoeverre er afgeweken kan worden van het letterlijke zonder het authentieke te verliezen. Verschillende manieren van verhalen verzamelen en zichzelf uitdagen andere manieren van werken en maken uit te proberen.

Verschillende scènes zijn uit dit experiment gekomen. Tussen de scènes door wordt gedeeld hoe deze zijn ontstaan en hoe alle Stukmakers het hebben ervaren. 

Regie: Lilian Vis Dieperink | Co-creators: Anne Hogewind, Arjuna Vermeulen en Geertje Geurtsen | Spelers: Ása, Danny, Dennis, Edwin, Janna, Martijn, Mischa, Otto