1984 | VROEGER IS NOU NIET

Je hoort mensen vaak zeggen dat de gezelligheid van vroeger helemaal is verdwenen. Wat je vroeger met elkaar te maken had, dat is niet meer.

Je zit nu in je mooie ruime nieuwe huis, dat overigens nog veel te duur is ook, en je hebt veel minder met de buurt en je buren te maken. Vroeger stond je klaar voor elkaar als dat nodig was, je kwam meer bij elkaar over de vloer, kortom ’t was veel gezelliger.
En waar ligt dat aan? Dat weet niemand.

Over dát vroeger gaat het toneelstuk "vroeger is NOU niet".

Over de kleine winkeltjes die je in de buurt had, waar je elkaar ontmoette en de laatste "nieuwtjes" de ronde deden.

Over die mensen daar verderop, die "kak", de mensen die zich meer voelden en het altijd had over dat "zooitje" en die a-socialen uit dat Verdomhoekje.

Over de enorm grote gezinnen, waar moeder het te druk had en waar iedereen wat anders wil. Over de kleintjes die zo lastig kunnen zijn en de oudste dochter die graag uit wil, maar dat niet mag.

Over de huisbaas, die veel te vaak langskomt om het geld te halen, maar veel te weinig langskomt om het huis te onderhouden.

Over de schoolkleding van vroeger, je liep met kleren van de liefdadigheid, omdat je ouders te weinig geld hadden om behoorlijke kleding voor je te kopen. En dan werd je op straat mooi nagewezen, "Kijk, die heb schoolkleding aan".

Over het zoveelste kind dat wordt geboren, maar… De hele buurt liep uit om te kijken wat het was geworden, inclusief de pastoor…

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.