1987 | CARNAVAL DER LACHEBEKKEN

Links-intellectueel Nederland omhelste hen in de zestiger en zeventiger jaren als ‘de arbeidersklasse’ en schaamt zich nu voor dat engagement.

Arbeiders zijn niet postmodern geworden. En de linkse studenten van toen passen er wel voor op, om zich door hun werkster van nu, de waarheid te laten zeggen.

Werksters, bouwvakkers, fabrieksarbeiders, WAO’ers, werkloze en werkende jongens en meiden, … hoe afschikwekkend is zo’n opsomming? In hoeverre roept ze associaties op met kunst, kwaliteit, iets te zeggen hebben? Wat is er zo bijzonder aan het feit dat dertig van hen samen met tien muziekanten avondvullend theater maken over hoe het leven er voor hen bijstaat? Wie zal in hun spel, in hun taal en in hun houdingen en codes, de humor, de kwetsbaarheid herkennen? Wie is er in staat tussen de regels door te lezen? Of is dat alleen weggelegd voor ‘hun eigen soort’?

Muziek Trompet-Michiel Slaats, Alt saxofoon-Jos Hoes, Klarinet-Max Schalekamp, Trombone/Blokfluiten-Titia Steenbergen, Viool- Steeph Custers, Piano-Margreet Markerink, Akkordeon-Onno Kuipers, Akkordeon/percussie-Fielja Dummer, Contrabas-Paul van Goudoever, Slagwerk-Jelca Bruigom
Ideeën Marlies Hautvast, Jos Bours
Adviezen Mieke Tolsma, Berthold Gunster
Tekst Jos Bours
Composities en Arrangementen Jos Hoes
Regie Marlies Hautvast, Jos Bours
Regie 'Jongeren' Berthold Gunster, Mieke Tolsma
Muzikale leiding Jos Hoes
Decor José Wonders, Connita Vermeulen
Licht André Oliviera
Foto's Ton Sciaroni, Frans Buitendijk
Productie Marlies Hautvast, Berthold Gunster, Peter van der Hoek
Vormgeving en Lay-out van het programma Jos Hoes
Drukwerk programma Drukkerij Pascal, Utrecht

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.