1990 | NESTGEUR

De theatervoorstelling "Nestgeur" wordt gespeeld door acht jongeren in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Het zijn arbeidersjongeren die allemaal van huis zijn weggelopen. Hun ervaringen vormen de basis van de tekst.

"Hoe vaak ie me ook sloeg, toch was ik altijd trots op ‘m. Mijn vader. Ik wou net zo worden als hij. Doorleren, hogerop komen, een vak leren".

De voorstelling laat zien wat het betekent van huis weg te lopen. Hoe schrijnend de realiteit "thuis" ook is, het is een bekende, vertrouwde realiteit. Wie wegloopt, verliest de zekerheid, komt terecht in een andere, onbekende wereld. De wereld van hulpverleners en maatschappelijk werkers. Het gemis van thuis blijft en het leven wordt ee gevecht van dag tot dag. Er is een weg terug naar vroeger en dat is niet makkelijk.

"Ik kwam in een opvanghuis: een eigen bed, elke dag prakkie, warme kachel… Ik wou gewoon verder leven. Maar dat ging niet. ’s Nachts kon ik niet slapen, op school kon ik me niet concentreren, ging weer spijbelen…"

Tekst Berthold Gunster
Tekstadviezen Joris van Baars
Regie Joris van Baars en Berthold Gunster
Lichtontwerp Peter van der Hoek
Decor DOK Dekorbouw, Chris van der Berg
Acquisitie Annemargreet Dwarshuis
Productie Stut Buurttoneel
Spelers Tineke van Doorn, Thalita van Schaik, Saskia Groen, Miranda van Rooyen, Rody Griet, Rabia Bachiri, Jeanet van der Steen, Sylvia Kruithoff, Marlies Hautvast, Berthold Gunster

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.