1991 | DE MEIDEN VAN MARÉE

Aan de oppervlakte lijken de vijf zussen geen geheimen voor elkaar te hebben, ze deelden vrolijkheid en verdriet. De "Meiden van Marée" waren een begrip in de buurt. Maar tijdens alle beslommeringen voor het feest gebeurt het. Stukje bij beetje geeft het huis prijs wat lang verborgen bleef. Ze doen een aantal absurde ontdekkingen over hun ouders, maar vooral over elkaar. Jarenlang hielden ze emoties verborgen. Nu laten ze zien wie ze werkelijk zijn.

Maar wie zijn ze werkelijk? Wat is er geworden van de Meiden van Marée? Zijn het vrouwen die vooral hechten aan veilige, vertrouwde, onderlinge gevoel van familie en in de buurt? Of zijn het vrouwen die eindelijk eens zichzelf durven beschouwen als het middelpunt van hun leven?

Bep beantwoordt in het stuk de heftige gevoelens van deze vrouwen in tweestrijd: "Niemand zegt: Je hebt gelijk meid, ga door! Het gaat om jouw leven! Nee, ze zeggen: Goh, wat ben jij veranderd! Zo opstandig was je vroeger nooit! En dan denk ik: Had ik alles maar zo gelaten, zoals het was!"

Speelsters Hennie Beurze, Lenie van Anrooy, Gusta Godée, Lettie Schilte, Hennie Hoving
Muziekanten Wendy Pels(gitaar), Jos Bours(Accordeon)
Muziek La Fontanella(It. trad.), Oh Yeah(Susie Edwards), Wonderful land(The Shadows), Zout en Verlangen(Jos Hoes)
Decor Chris van den Berg
Licht Lennart Vroomans
Kostuum Dianne Koekkoek
Affice Bob Goedewaagen
Druk Pascal, Utrecht
Tekst Jos Bours
Regie Marlies Hautvast
Publiciteit Annemargreet Dwarshuis

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.