1991 | REVUE VAN DE KLEINE MAN OF DE LAATSTE COMMUNIST

Heeft zijn idealisme nu voorgoed afgedaan? In ieder geval heeft hij als arbeider afgedaan. Na veertig jaar werken gaat hij feestelijk met pensioen. En iedereen komt. De familie ook. Een vreemd samenraapsel, ieder met z’n eigen gewoontes en eigenaardigheden: zijn vrouw, die niets van politiek snapt; zijn kinderen, die vroeger nooit bij papa op schoot zaten en zijn kleinkinderen, voor wie danspas en contrabas belangrijker zijn dan de verhalen van opa.

Maar wat als er iets minder feestelijks gebeurt? Als er een telegram komt en hij zijn afscheid gebruikt om een daad te stellen? Wat als de situatie uit de hand dreigt te lopen?

Revue van de kleine man of de laatste communist is een tragi-komedie, een zoete bonbon met een bittere vulling. Muziek, dans, snelle tempo-wisselingen en vele lachwekkende momenten geven het stuk soms een revue-achtig karakter. Maar op andere momenten smelt deze illusie als sneeuw voor de zon.

rrHet portret van ‘kleine’ mannen en vrouwen, die onder verbleekte rode vlaggen hun lachen laten klinken, maar hun tranen verbijten.

Spelers Rein Mersman, Leida Loermans, Nico Arlar, Elianne van Donselaar, Cor Farmer, Marianne Jansen, Ron Chen, Angelique Zingel
Tekst, dramaturgie en muziek concept Jos Bours
Regie en decorontwerp Berthold Gunster
Live muziek Amazing Fo-Cats: Wim Nagtegaal, Robert Jan Kuipers, Ron Chen
Muziek Hanns Eisler, Suite 5 en 6 en 'Kuhle Wampe' Astor Piazzolla, 'The Rough Dancer and the Cyclical Night'
Regie assistentie Renate Sebus
Productie Mick Hansen
Zakelijke leiding en publiciteit Annemargreet Dwarshuis
Decor Dok-dekorbouw, Chris van den Berg
Licht en lichtontwerp Peter van der Hoek
Fotografie Sijmen Hendriks
Grafische vormgeving Lay-out kollectief S&I, Renske Das, Anja Pleit
Druk Primavera, Amsterdam

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.