1997 | TRANEN IN DE REGEN

Talât maakt een verrassing voor zijn zoontje. Hennie schrikt zich lam als ze hoort dat haar dochter al drie weken niet op school is geweest. Voor het gevoel van Feryal blijft niet haar zoon zitten, maar zij zelf. Hans krijgt zijn dochter niet op het doek zoals hij het wil. Jamal wil in de moskee zeggen dat zijn zoon weer op het goede pad is. Türkân is haar zoontje kwijt. Wil vindt dat de buitenlandse moeders beter op hun kinderen zouden moeten letten, want "dat moesten wij toch ook". Carla vraagt zich af of een goeie moeder in Turkije hetzelfde is als een goeie moeder in Nederland. Yamani hoopt dat zijn vader met hem praat en niet meer de man is van duizend bevelen. Mareille denkt dat haar ouders wel bijdraaien.

In Tranen in de Regen laten Nederlandse, Turkse en Marokkaanse bewoners uit diverse volkswijken hun emoties, twijfels en onzekerheden zien als het om hun kinderen gaat. Elke vader en elke moeder zal zich in het stuk herkennen.

Concept Marlies Hautvast, Jos Bours
Regie Marlies Hautvast, Jamal Hamid
Tekst & dramatugie Jos Bours
Spelers Talat Arslan, Mimoun Boujellad, Hennie Freimouw, Turkan Gunes, Jamal el Hassouni, Hans Loermans, Wil van Miltenburg, Carla Pot, Mareille Roos, Feryal Seyrek
Muziek Rocco Granata, Topkapi Charivari-trio, Shostakovisch, Hans Loermans
Decor Pieter van Rooy
Licht & geluid Ed Talents
Aquisitie Linda Hooft
Productie Elsbeth Reijmers
Zakelijke leiding Frans de Vette
Foto's en flyer Sijmen Hendriks
Foto's affiche & folder Jutka Rona

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.