1999 | De liefde

"Het begon op zaterdagavond in de Potterstraat. Daar liepen twee rijen: de jongens de ene kant op en de meisjes tegenovergesteld. Van de Vinkenburgerstraat tot aan de Rutex en daar draaiden we weer om. Zo liep je mekaar te keuren. En als je er eentje zag, dan was het: knipoogie, mekaar net te lang aankijken en dan: oversteken. "Hee, kom je hier vaker? Waar kom jij vandaan? Uit Zuilen? O, ik ook!" Zo begon je."

Liefde is een toneelstuk vol humor en ontroering, waarin heden en verleden door elkaar heenlopen. Twee mannen van boven de 50 zijn opeens weer die nozems van toen, die voor het eerst meemaken hoe een condoom aanvoelt. Een vrouw voelt zich weer het meisje dat -met lood in de schoenen- haar moeder moet gaan vertellen "dat ze met jong is gedouwd". Kippenvel krijg je bij de scène waar de relatie tussen man en vrouw op de proef wordt gesteld door de gokverslaving van hun zoon. Of waar twee vrouwen terugkijken op wat er mis ging in hun relatie: "Ik dacht: als ik ‘m aandacht geef, verandert ie wel". Tussendoor wordt er regelmatig commentaar geleverd in echt "Sterrenwijks-utrechts".

Regie Ingeborg Hornsveld
Regiebegeleiding Marlies Houtvast
Tekst & dramaturgie Jos Bours
Spelers Coos van den Akker, Truus Bredewoud, Hennie de Breuil, Rida Huiberts, Cor Jansen, Hans Loermans, Leida Loermans, Gusta Meere, Alie van Rooyen, Annie Stelte, Ria Vis.
Decor Pieter van Rooy
Muziek Jos Hoes, Italiaanse trad,
Techniek Yvon van Zwaal en Bart Heijnemans
Acquisitie Marlies Hautvast, Elsbeth Reijmers
Publiciteit Elsbeth Reijmers
Productie Liesbeth van de Wiel
Zakelijke leiding Frans de Vette
Foto affiche Michael Kooren
Foto's folder en flyer Michael Kooren, Michele van Hal

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.