2001 | HET IS HIER HOLLAND

In hetzelfde stuk zegt een Marokkaans meisje tegen haar vader: “Wij moeten ons niet meer kapot laten maken door de ogen van de mensen. Wij moeten in ons eigen hoofd gaan denken. Wij leven niet meer in Marokko, babba! Het is hier Holland!”

We leven in Nederland, dat is een feit. Dat feit kan klinken als een beschuldiging. Maar eigenlijk is het een uitdaging, zeker als het gaat om de buurten van de grote steden. Want daar is de vraag van dit moment: wat gaan we er hier van maken? Kunnen we elkaar vinden in het streven naar een buurt waar je gezellig en veilig kan wonen, een wijk waar de mensen de anonimiteit hebben doorbroken? Of blijven we ons terugtrekken in de eigen groep? Blijven we elkaar tolereren op z’n best?

Maria: "Moet je luisteren, Boelie. Wij Nederlanders waren een volkje van koetje-in-de-wei en poets-je-belletje-met-koperpoets. We hebben alle mogelijke mensen in huis gehaald, allemaal andere culturen. En nu weten we ons er geen raad meer mee. Niemand weet toch hoe het verder moet?"

Regie Marlies Hautvast en Jos Bours
Tekst Jos Bours (met gedichten van Achmed Ziani)
Muziek compositie Jamal Hamid en Jos Bours
Decor & kostuum Pieter van Rooy
Techniek Nanda Coppens en Bart Heijnemans
Spelers Wil van Miltenburg, Jamal El Hassouni, Boelie west Boelbaai, Jamal Hamid, hennie du Breuil, Feryal Seyrek, Marianne Moneta, Houssein Sanoussi, Maria Amsen, Ilhame Cherkaoui
Acouisitie & publiciteit Elsbeth Reijmers
Artistieke leiding Marlies Hautvast, Jos Bours
Zakelijke leiding Frans de Vette en Henk Cornelissen

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.