2014 | GO HASIGU!

Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom in de prachtig versierde foyer van de Stefanus. Om 19.30 uur gaat de zaaldeur open en kun je genieten van drie verschillende optredens: het Zuid-Afrikaanse Brothers, het Hollandse Friends en het samenwerkingsproject Go Hasigu! Het theaterprogramma wordt afgesloten met een nagesprek door dramaturg Jochem Naafs. In de pauze en na de voorstellingen kun je in de foyer genieten van Zuid-Afrikaanse hapjes en muziek. We gaan graag met je borrelen, napraten en dansen!

Brothers
De Zuid-Afrikaanse artiesten Siso en Goso noemen zichzelf Umsindo en runnen samen een cultureel centrum in Durban. Hier geven ze gratis cursussen aan de jongeren uit hun township. Daarnaast treden de broers gezamenlijk op met de voorstelling Brothers, een fysieke en metaforische performance over het leven in een township en het leven in Zuid-Afrika.

Friends
Hassan en Güner hebben samen de voorstelling Vriend gemaakt. Het gaat over hun gezamenlijke jeugd in de Utrechtse wijk Overvecht. Speciaal voor hun reis naar Afrika hebben ze de voorstelling vertaald naar het Engels en daarmee het Isigcawu festival geopend.

Go Hasigu!
Onder leiding van regisseur Sharon Varekamp gaan Siso en Goso met Hassan en Güner werken aan het speciale programma Go Hasigu! In Zuid-Afrika hebben de Stutters veel geleerd en gezien hoe theater aldaar gemaakt en beleeft wordt, nu gaan Siso en Goso ervaren wat de Stutse manier van theater maken is. De vier mannen zullen het beste van both worlds combineren en zo Go Hasigu! ten tonele brengen.

Toegang: €7,50 (studenten betalen slechts €5,00)
Reserveren: reserveren@localhost of 030 2311801

NB alle optredens zijn in het Engels
.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.