2015 | DE KORTE LONTJES SHOW

Ouders staan langs de lijn te schreeuwen alsof zij de coach zijn. Mensen dringen voor bij de kassa en doen net alsof ze het zelf niet doorhebben. Vrouwen dragen midden in de zomer lange mouwen om blauwe plekken te verbergen. Zijn we tegenwoordig echt zo licht ontvlambaar?

Stut Theater presenteert De Korte Lontjes Show: een muzikale voorstelling waarbij korte sketches elkaar in een rap tempo opvolgen. Kleine ergernissen groeien uit tot absurde irritaties en korte lontjes leiden tot overdreven reacties. Spelers zetten hun eigen persoonlijke ervaringen in om het thema agressie aan de kaak te stellen, taboes bespreekbaar te maken en het grijze gebied tussen dader en slachtoffer kleur te geven.

Ik vind het gevoel van macht opwindend
Ik moet elke dag huilen als ik het journaal kijk 
Ik ben bang om óók kanker te krijgen
Als ik een pilletje op heb, kan ik zo’n zin krijgen iemand op zijn bek te slaan
Als ik een dag geen porno kijk word ik agressief
Ik ben bang voor mijn buurjongen, hij is naar Syrië vertrokken

Voorstelling boeken?
Op donderdag 28 mei is De Korte Lontjes Show in première gegaan in ZIMIHC theater Stefanus en is te boeken voor het seizoen 2015-2016. De voorstelling kan onder meer ingezet worden om de dialoog over agressie op gang te brengen, werknemers te inspireren en ondersteunen, en invulling te geven aan conferenties of workshops. Er zijn verschillende mogelijkheden qua boekingen; zo kunt u de volledige voorstelling (ong. 90 min) afnemen, maar het is ook mogelijk om een kleine versie of een aantal scènes te boeken, eventueel aangevuld met een nagesprek of workshop. Dit doen we graag in overleg zodat we kunnen aansluiten op uw wensen en doelstellingen. U kunt hierover vrijblijvend contact opnemen met Kyra Kasel via kyra@localhost of 030 2311801. Klik hier voor het infoblad.

Regie Donna R.
Tekst Eline L.
Muziek Bam C.
Spel Ilja S. Lien O. Carla L. Viana KR. Marja D. Peter L. Joke de J. Theo T. Jolanda de V. Jeffrey de J. Ceagan O. Hennie D. Ria van D. Adrie K. Roy K. Anne Marie ten B. Daisy L. Angelique B. Lian T. Roy v/d W. Susanne V. Anton E.
Decor & kostuums Geertje G.
Assistent vormgeving Frances L.
Techniek Frans van E. Marco S.
Zangcoach Iris M.
Productie & regie Samuela L.
Publiciteit & acquisitie Kyra K.
Stage & Regieassistentie Ilja S.
Dagelijkse leiding Charlotte RV.
Zakelijk medewerker Wilmie V.
Vormgeving poster/flyer Guido F.
Met speciale dank aan Lily en haar brieven, alle geïnterviewden, De Tussenvoorziening, ZIMIHC, De Vreedzame School Overvecht, Fons Diepenmaat, Petra van den Brand, Nel de Kam, Rinaldo Jansen en Linde Baaijens
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht en SKAN FondsOuders staan langs de lijn te schreeuwen alsof zij de coach zijn. Mensen dringen voor bij de kassa en doen net alsof ze het zelf niet doorhebben.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.