2019 | OVER DE VECHT

Stut neemt je mee op oorlogspad. Op 4 (uitverkocht) en 5 mei organiseren we een theatrale route door Overvecht waarin we oorlog herdenken en samenhorigheid vieren. De voorstelling wordt gespeeld door een diverse groep jongeren – vluchtelingen, nieuwkomers en rasechte Utrechters. Zij hebben zich in de Tweede Wereldoorlog verdiept en ouderen geïnterviewd die de oorlog als kind hebben meegemaakt. Op basis van deze verhalen kijken ze naar het verleden, het heden én de toekomst.

Veertien jongeren verdiepten zich onder leiding van theatermaker Sophie Plekker in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Over de Vecht.

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Spel Mo, Armin, Anne, Elaya, Aaf, Khaibar, Sabawon, Eilia, Thomas, Kiamo, Bailey, Charissa, Nadine, Lianne, Hannah
Regie Sophie Plekker
Regie-assistentie Celestine van Rijswijk, Karen Savert
Fotografie Maroussia Anthonise
Met dank aan Cor Mulder, alle ouderen die hun verhaal hebben bijgedragen en de wijk Overvecht
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, De Winter-Heijnsius Stichting
Zie hier het leuke verslag van U in de Wijk van afgelopen jaar:

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.