Nieuwe Buren

In het AZC Oog in Al wonen mensen met allerlei verschillende verhalen. Als je die verhalen kent, kijk je anders naar de vertellers. Ze krijgen een gezicht. Daarom organiseert Radio Einstein, een project van Stut Theater, op 17 mei een avond vol muziek, verhalen en hapjes uit alle windstreken. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten! De bewoners van het AZC stellen zich voor in de vorm van een verhaal, een gerecht, een gedicht of een lied. De avond wordt muzikaal omlijst door AZC/wijkbewonerskoor Duniya.

Radio Einstein

Radio Einstein is een podcast met en over nieuwkomers. Een tijdje terug zijn we begonnen met het interviewen van bewoners van het AZC. Dat deden we vanuit een radiostudio in een soort pipowagen op de parkeerplaats. Inmiddels zijn er nog meer thema’s en bijgekomen waarover we podcasts maken. Dit alles om een persoonlijker beeld te schetsen van de mensen die hierheen komen. Op het evenement ‘Nieuwe Buren’ kun je, behalve van de verhalen, gerechten, gedichten en muziek, ook genieten van mooie fragmenten van Radio Einstein.

Stut Theater

Stut Theater is hét community theatergezelschap in Utrecht dat kunst en welzijn combineert. Stut maakt spraakmakende en taboedoorbrekende theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen. Wij geven een podium aan mensen die vaak niet gehoord of gezien worden. Stut-spelers zijn geen professionele acteurs, maar ervaringsdeskundigen op het onderwerp van de voorstelling. De begeleiding is wel professioneel.

Naar de Ticketshop

De afbeelding bij de voorstelling is gebaseerd op een kunstwerk van Munir de Vries - munirdevries.com

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.