2022 | Taal Kent Geen Grenzen

Via muziek, performance, film en voordracht, zoeken vijf Hogeschool voor Kunsten Utrecht (HKU) studenten naar verschillende talen die alle zintuigen prikkelen. Ervaar een avond vol bijzondere verhalen. In samenwerking met Stut Theater zijn studenten één op één de ontmoeting aangegaan met deelnemers uit de vier communities van Buurten over Grenzen, en een deelnemer vanuit Radio Einstein. In acht weken hebben zij elkaar leren kennen door verhalen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Hieruit zijn persoonlijke kunstwerken ontstaan die 8 april gepresenteerd worden.

De presentaties worden afgewisseld met optredens van muzikanten van de verschillende Buurten over Grenzen groepen. Gezelligheid, hapjes en drankjes in de foyer op deze internationale experimentele avond vol ontmoetingen! Toegang gratis!

 

Communities United!

Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra geeft de muziek die vluchtelingen hebben meegenomen vanuit hun land een plek in de Nederlandse samenleving. Professionele muzikanten van over de hele wereld maken onderdeel uit van het orkest.

Africa Safari

Africa Safari is een initiatief van Daniel Okiror. Met Afrikaans eten, een grote variatie aan professionele muzikanten, authentieke instrumenten en dansen en uit verschillende Afrikaanse landen neemt hij Overvecht mee op Africa Safari.

Stichting Madua Utrecht

Madua zet zich in voor de Indische-Nederlandse en Molukse gemeenschap op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied door het organiseren van activiteiten waarin ontmoeten en delen met elkaar centraal staat.

Cirkel om de haard

In Cirkel om de Haard drukken Koerdische muzikanten hun cultuur uit in de taal van muziek. Het initiatief komt van Avan Omar, Ali Authman en een groep Koerdische muzikanten, grotendeels wonend in Overvecht.

Radio Einstein

Radio Einstein is een podcast met en over nieuwkomers. Voor de podcastserie 'Het cadeau', waar kunstenaars een kunstcadeau maken voor een vluchteling, is deze editie een HKU student gevraagd.

Nieuwsbrief

Meld je aan en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, voorstellingen en andere mooie dingen.